top of page
Bombelbas 2020.jpg

Beste sympathisanten, vrienden, kameraden, broeders, zusters, vrijwilligers, aanhangers en feestvierders van Bombelbas,

Het waren en zijn nog steeds vreemde tijden voor iedereen. Terwijl men in de VS naarstig bleekwater in de aderen spoot als remedie en in Brazilië het coronavirus staalhard ontkend werd, was er in het Zottegemse sprake van skyperitieven over de toekomst van Bombelbas Festival 2020. Na lang afwachten hoe de coronacrisis evolueert, hebben we met heel veel spijt in het hart beslist dat Bombelbas dit jaar niet kan doorgaan. Het ziet er naar uit dat evenementen op kleine schaal langzamerhand terug een plaats vinden in de samenleving, maar vanwege de grote onzekerheden die er momenteel nog zijn, kunnen we Bombelbas Festival niet organiseren op de manier zoals het zou moeten zijn. Hoe graag we het zelf ook willen, de gezondheid van iedereen is op dit moment belangrijker, en we willen in geen geval het festival zijn dat de verspreiding van het virus aanwakkert.

Stel u even voor mocht Bombelbas Festival dit jaar wel zou doorgaan, en hoe het er met de huidige normen zou uitzien:
🤔 Dansen in de richting van de pijlen die op de grond aangebracht werden, liefst synchroon zodat de afstand bewaard kan worden.
🤔 Genieten van een streekbiertje in onze saloon met een mondmasker op. Het lijkt wat moeilijk maar gelukkig toonde minister Geens hoe het wel kan!
🤔 De heerlijke geuren van de gerechten van onze foodtrucks die verloren gaan aan de eigen ademgeur in het mondmasker.
🤔 Dronken festivalgangers die betalen aan de terminal met gebruikte oordopjes en luisteren naar de steengoede optredens met oorstokjes in de oren.
🤔 Drie uur aanschuiven om op het springkasteel te mogen.
🤔 Dixi-toiletten die leeggeroofd worden door hamsteraars
...

U merkt het, ons Bombelbas Festival staat voor gezelligheid, feest voor iedereen, genieten, samenhorigheid en zoveel meer, en op deze manier is het moeilijk om dat te organiseren.

Wij hopen als organisatie oprecht dat iedereen heelhuids deze crisis doorkomt en dat we jullie volgend jaar opnieuw mogen verwelkomen. Uiteraard blijven we kijken wat wel mogelijk is en hopen we dat onze nevenactiviteiten dit jaar wel kunnen doorgaan.

Alleszins aan iedereen het beste en tot de volgende! ❤️
Team Bombelbas

bottom of page